Aangepast vlaggenprotocol Dodenherdenking 4 mei 2021

Evenement details

• dinsdag | 4 mei 2021
  • Thuis

Nationale Herdenking van de gevallenen, zowel burgers als militairen, die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog, waar ook ter wereld in het belang van het Koninkrijk zijn gesneuveld en allen die door oorlogshandelingen of terreur zijn omgekomen.

Vanwege de coronamaatregelen is een gezamenlijke herdenking helaas niet mogelijk. De activiteiten op 4 mei vinden dit jaar door de omstandigheden vooral vanuit huis plaats. Daarom vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan heel Nederland om op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. De vlag halfstok hangen mag van zonsopkomst tot zonsondergang. Op 4 mei komt de zon op om 06.03 uur en gaat onder om 21.10 uur.

De jaarlijkse ceremonie op de begraafplaats gaat dit jaar niet door. Burgemeester Agnes Schaap – of een vertegenwoordiger van de gemeente – legt die dag kransen bij de verschillende oorlogsmonumenten in onze gemeente samen met de voorzitters van de oranjeverenigingen en eventueel de kinderburgemeester. Dit gebeurt natuurlijk volgens de geldende maatregelen en dus zonder publiek. De gemeente legt deze momenten vast op film en is later voor iedereen te zien op de webpagina’s www.renkum.nl en
www.oranjeverenigingwolfheze.nl.

Eén en ander is zo met de gemeente afgesproken en in lijn met de huidige coronaregels en afspraken binnen onze veiligheidsregio.